تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی

تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی در مواقعی که گیربکس آسیب دیده است باید هر چه سریع‌تر انجام شود زیرا هر چقدر دیرتر به مشکلات گیربکس رسیدگی شود، خسارات سنگین‌تری به دنبال خواهد داشت. در بعضی موارد حتی نیاز به تعویض کل گیربکس خواهد بود که در این صورت هزینه بالایی متحمل خواهید شد. برای تعمیر گیربکس ام جی ابتدا مشکل آن شناسایی می‌شود و با تشخیص درست ایراد، تعویض یا تعمیر قطعه معیوب انجام می‌گیرد. این قطعات شامل ساعت، شیربرقی، زنجیر، صافی، اویل پمپ و... هستند که هر کدام در صورت آسیب دیدن باعث اختلال در عملکرد کل گیربکس می‌شوند. در زمان مواجه شدن با مشکلات گیربکس خودروی خود می‌توانید با مراجعه به تعمیرگاه تخصصی گیربکس برتر، مشکل خودروی خود را برطرف نمایید. گیربکس برتر برای تشخیص و عیب‌یابی گیربکس خودروی شما از تجهیزات ویژه استفاده می‌کند و در صورت نیاز گیریکس خودروی شما به تعویض روغن، دستگاه مخصوص را به کار می‌گیرد

  • استفاده از تجهیزات پیشرفته
  • به کارگیری کادری حرفه ای و با تجربه
  • تضمین و تامین قطعات اورجینال و اصل
  • گارانتی بی قید و شرط
  • تست و بررسی ایردات در حضور مشتری
تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی
فهرست عناوین محتوای تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی
جزئیات برند ام جی
تاریخ تاسیس (میلادی)

1924

موسس

سسیل کیمبر

ساخت کشور

انگلستان

دفتر مرکزی

بیرمنگام، انگلستان

بررسی برند ام جی

برند ام جی را می‌توان جزو اصیل‌ترین برندهای خودروسازی چینی دانست زیرا بیش از 90 سال قبل در کشور انگلیس و توسط ویلیام موریس راه‌اندازی شده است اما از سال 2008 به بعد، مالکیت این برند به دست سایک‌ موتورز چین است. شرکت ام جی به مدت 40 سال تحت مدیریت ویلیام موریس بود و طی این مدت، خودروهای متنوعی توسط این برند تولید شده و در کشورهای مختلف به فروش رفتند اما با مرگ ایشان، ام جی به مرور پسرفت کرد و فاصله خیلی زیادی از روزهای اوج خود گرفت.

این شرکت، تا مدت‌ها تحت سرپرستی کمپانی‌های مختلفی مثل بی ام و، بریتیش ایر اسپیس و روور بود اما هیچ یک از این برندها تاثیر زیادی در پیشرفت ام جی نداشتند تا اینکه در سال 2008، شرکت سایک موتورز چین تصمیم گرفت که مالکیت کامل ام جی را به عهده بگیرد.

در حال حاضر، اکثر محصولات تولیدی توسط شرکت ام جی در کارخانه‌های سایک موتورز چین تولید می‌شوند اما دفتر توسعه و تحقیق این برند همچنان در کشور انگلیس واقع شده است. محصولات ام جی به تدریج به بازار ایران هم راه یافتند که از جمله آنها می‌توانیم سدان‌های ام جی 500، ام جی 350، ام جی 6، ام جی 3، کراس اوور ام جی GS و سدان ام جی 360 را نام ببریم.

تعمیرات گیربکس ام جی

انواع گیربکس‌های اتوماتیک ام جی

گیربکس‌های مورد استفاده در خودروهای ام جی شامل انواع دستی و اتوماتیک هستند اما اکثر مدل‌ها به گیربکس اتوماتیک مجهز شده‌اند. استفاده از گیربکس اتوماتیک در خودروهای ام جی باعث کارایی بالای این خودروها شده است زیرا تعداد دنده‌های بیشتری دارند و شتاب و سرعت بالایی را برای خودرو فراهم می‌کنند.

گیربکس اتوماتیک تعبیه شده در خودروهای ام جی در کاهش مصرف سوخت نیز موثر هستند و می‌توانند با مصرف کمتر سوخت، مسافت بیشتری را طی کنند. این گیربکس‌ها با کمترین میزان سایش به تعمیرات کمتری نیاز دارند و طول عمر آنها بالاست.

در لیست زیر، نوع گیربکس اتوماتیک مورد استفاده در بعضی از مدل‌های خودرو ام جی ذکر شده است :

  • ام جی 360 : گیربکس 6 دنده اتومات با حالت زمستانی
  • ام جی 6 : گیربکس 5 دنده اتومات
  • ام جی 3 : گیربکس 5 دنده نیمه اتومات با حالت زمستانی و اسپرت
  • ام جی 350 : گیربکس 4 دنده اتومات چند حالته
  • ام جی 550 : گیربکس 5 دنده اتومات
  • ام جی GS : گیربکس 6 دنده اتومات دوکلاچه
  • ام جی GT : گیربکس 6 دنده اتومات 2 حالته (اسپرت – برفی)

نکات مهم برای نگهداری گیربکس اتوماتیک ام جی

تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی در مواقعی نیاز می‌شود که نسبت به اصول نگهداری از این قطعه بی‌توجهی هستید. به همین دلیل، توصیه می‌شود برای مراجعه کمتر به تعمیرگاه گیربکس ام جی و کاهش تعداد دفعات تعمیرات این قطعه، نکات مهم در نگهداری از گیربکس به شرح زیر را رعایت کنید :

  • سطح روغن گیربکس خودروی ام جی خود را به طور منظم بررسی کنید و مطمئن شوید که سطح آن مناسب است.
  • در صورت نیاز گیربکس به تعویض روغن باید از روغن مناسب با نوع گیربکس استفاده کنید.
  • فیلتر روغن باید همراه با خود روغن و به صورت دوره‌ای تعویض شود.
  • سیم‌ها و لوله‌های گیربکس نیاز به بررسی و تعویض دوره‌ای دارند و باید هر چند ماه یکبار با مراجعه به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک ام جی، این بخش‌ها را بررسی کنید.
  • دیافراگم گیربکس ام جی باید چند وقت یکبار بررسی شود و در صورت نیاز تعویض گردد.
  • اگر دنده‌های گیربکس گیر کرده‌اند و حرکات روانی ندارند، باید تنظیم شوند.
  • سیستم ترمز موتور باید به طور منظم سرویس شود تا در صورت داشتن هر گونه خرابی جزئی، سریعا این خرابی‌ها رفع گردند.
  • نشتی و خرابی در سیستم خنک کننده خودروی ام جی باید سریعا مورد بررسی و تعمیر قرار گیرد.
  • برای افزایش عمر مفید گیربکس ام جی از گاز دادن درجا خودداری کنید.
  • برای توقف بر روی سطوح شیب‌دار، حتما باید ترمز دستی را بکشید و سپس دنده را در وضعیت پارک قرار دهید تا فشار زیادی به گیربکس وارد نشود.

در کل برای نگهداری از گیربکس اتوماتیک MG، هم باید رانندگی مطمئن داشته باشید و هم اینکه سرویس منظم گیربکس را انجام دهید. بهتر است برای سرویس و تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی به تعمیرگاهی مثل گیربکس برتر مراجعه کنید که ابزار و تجهیزات مورد نیاز را در اختیار دارد.

تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی

علت‌های خرابی گیربکس اتوماتیک MG

خرابی‌های گیربکس اتوماتیک ام جی بنا به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتند از جمله آنکه :

  • استفاده غیراصولی و رانندگی نادرست مثل رانندگی مداوم در شیب، رانندگی در مسیرهای سخت و کوهستانی، سنگین کردن بیش از حد خودرو و... باعث می‌شوند که مصرف سوخت افزایش یابد و فشار بیش از حدی به موتور و گیربکس وارد شود.
  • در بعضی موارد، علت خرابی گیربکس ام جی به دلیل وجود نقص در ساخت گیربکس است.
  • نوسانات دمایی شدید از عوامل تخریب کننده گیربکس ام جی است.
  • عدم انجام سرویس‌های دوره‌ای و به موقع گیربکس ام جی باعث افزایش خرابی‌های گیربکس می‌شود و باید هزینه بیشتری برای احیای عملکرد گیربکس صرف کنید.
  • تعمیر گیربکس ام جی در یک تعمیرگاه غیرمعتبر از عوامل آسیب‌زا برای این قطعه است زیرا در تعمیرگاه‌های ناشناخته از قطعات بی‌کیفیت استفاده می‌شود و سرویس‌کار هم تشخیص دقیقی از مشکل گیربکس ندارد. به همین دلیل توصیه می‌شود به تعمیرگاه گیربکس ام جی مطمئن مراجعه کنید.
  • عدم تعویض به موقع فیلتر گیربکس باعث خراب شدن اجزای مختلف گیربکس می‌شود برای مثال امکان شکستگی چرخ دند‌های گیربکس یا خرابی اتصالات برقی گیربکس وجود دارد.

عیب یابی گیربکس اتوماتیک ام جی

خدمات تخصصی گیربکس اتوماتیک ام‌جی در گیربکس برتر

تعمیر تخصصی قطعات گیربکس MG

گیربکس اتوماتیک ام جی از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. بعضی از این اجزاء مثل چرخ دنده و کلاچ، وظیفه دارند که نسبت دنده‌های مختلف را فراهم کنند و وظیفه بعضی دیگر از اجزا نیز کنترل فرایند تعویض دنده و حالت‌های مختلف آن است. این قطعات را در بخش‌های بعدی بررسی کرده‌ایم :

ساعت گیربکس

ساعت در گیربکس اتوماتیک ام جی، فرمان دهنده‌ای است که در اثر عملکرد آن، گیربکس در حالت‌های مختلف قرار می‌گیرد. این قطعه از مجراهایی تشکیل شده است که روغن از میان این مجراها عبور می‌کند. هر چقدر که مجراهای گیربکس دارای ساختار پیچیده‌تری باشند، تعداد دنده‌ها هم بیشتر می‌شوند؛ به طور مثال گیربکس 4 دنده، ساعت با تعداد مجراهای کمتری به نسبت گیربکس 6 دنده دارد.

خرابی ساعت گیربکس را می‌توان با علائمی که نشان می‌دهد، تشخیص داد از جمله شنیده شدن صدای تق تق، پرش دور موتور در زمان تعویض دنده، مشکل در معکوس دادن، تغییر دنده نادرست، تاخیر در تعویض حالت گیربکس و... از این علائم به سادگی عبور نکنید و با مراجعه به تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک ام جی برای رفع آنها اقدام نمایید.

توربین گیربکس

توربین در گیربکس اتوماتیک ام جی، مبدل گشتاوری است که میان موتور و گیربکس واقع شده است. وظیفه انتقال گشتاور از موتور به گیربکس و انتقال قدرت به چرخ‌ها، بر عهده توربین می‌باشد. این قطعه شامل سه بخش اصلی پمپ، توربین و استاتور است. پمپ در مرکز توربین واقع شده است که توسط میل لنگ موتور به حرکت در می‌آید و با جرخش خود باعث می‌شود روغن به داخل توربین پمپاژ شود.

توربین در مقابل پمپ قرار می‌گیرد و روغن پمپاژ شده را دریافت می‌کند تا حرکت کند. توربین در اثر چرخشی که دارد، گشتاور را از پمپ دریافت کرده و به گیربکس انتقال می‌دهد همچنین استاتور که میان پمپ و توربین است، به یک سوپاپ دو طرفه متصل است و با چرخش خود، گشتاور را از توربین دریافت کرده و به گیربکس منتقل می‌کند.

علائم خرابی توربین گیربکس اتوماتیک ام جی عبارتند از؛ سختی تعویض دنده، لرزیدن خودرو در زمان تعویض دنده، نشتی روغن از گیربکس و... این علائم نیاز به بررسی توسط تعمیرکار دارند

شیربرقی گیربکس

ممکن است تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی به دلیل آسیب‌دیدگی شیر برقی آن باشد زیرا این قطعه نیز از قطعات مهم گیربکس است. شیربرقی از طریق سیم پیچ و سوپاپ‌های مختلف و با استفاده از ولتاژ الکتریکی، میدان مغناطیسی را ایجاد می‌کند. این قطعه باعث می‌شود که فرایند باز و بسته کردن خروجی مربوط به روغن گیربکس در کلاچ انجام شود و مهم‌ترین عاملی که باعث خرابی آن می‌شود، کثیفی روغن است. کثیفی‌ها و ناخالصی‌های روغن با ورود به شیربرقی سبب خرابی این قطعه می‌شوند.

خرابی شیر برقی گیربکس اتوماتیک MG، نشانه‌های متعددی دارد مثل روشن شدن چراغ چک، روشن شدن چراغ گیربکس، تعویض دنده با تاخیر، پرش دنده، گیر کردن دنده، مشکل در افزایش یا کاهش دنده و...

زنجیر

زنجیر گیربکس اتوماتیک ام جی بنا به دلایل مختلفی ممکن است دچار پارگی شود به عنوان مثال در صورت کم بودن یا آلوده بودن روغن گیربکس، فشار و دمای زنجیر افزایش می‌یابد و احتمال پارگی آن وجود دارد همچنین خرابی واشرها یا مهر و موم محفظه گیربکس هم باعث نشت روغن گیربکس و کاهش سطح آن می‌شود که در نتیجه این امر، زنجیر ممکن است پاره شود. عوامل دیگری مثل آسیب‌دیدگی چرخ دنده‌ها، نفوذ ناخواسته آب و نگهداری نادرست گیربکس نیز در پارگی زنجیر موثر هستند.

زمان دقیق تعویض گیربکس ام جی در دفترچه راهنمای خودرو ذکر شده است اما در حالت کلی بهتر است که هر 100 هزار کیلومتر، تعویض این قطعه انجام شود یا اگر زودتر خراب شد باید سریع‌تر تعویض گردد.

کلاچ

کلاچ در گیربکس اتوماتیک ام جی یک قطعه است که در پس موتور واقع شده است و گشتاور ایجاد شده توسط موتور را پس از تغییر دادن به چرخ‌ها انتقال می‌دهد. نحوه تغییر گشتاور از طریق بررسی نسبت تبدیلی که در چرخ‌های دنده گیربکس وجود دارد، می‌باشد. کلاچ باید به صورت دوره‌ای سرویس شود زیرا قطعه مهمی است و آسیب جزئی آن باعث اختلال گسترده در عملکرد گیربکس می‌شود.

اویل پمپ

اویل پمپ در گیربکس اتوماتیک ام جی برای تامین فشار روغن لازم جهت روانکاری قطعات گیربکس، کارایی دارد. تا با تامین فشار مناسب روغن، امکان کارکرد روان و بدون سایشی برای اجزای گیربکس فراهم شود. اویل پمپ در استفاده طولانی مدت دچار ساییدگی و فرسودگی می‌شود و کارایی آن کاهش می‌یابد به همین دلیل نیاز به تعویض پیدا می‌کند.

صافی

صافی یا فیلتر در گیربکس ام جی از عبور ناخالصی‌های موجود در روغن جلوگیری می‌کند تا از بروز خرابی برای گیربکس جلوگیری کند. شما در صورت مشاهده علائمی مثل ساییدگی قطعات گیربکس یا تغییر رنگ روغن از زلال و شفاف به رنگ تیره باید برای تعویض صافی در تعمیرگاه گیربکس ام جی اقدام کنید.

تعمیر و تعویض روغن گیربکس اتوماتیک ام جی

تعویض روغن گیربکس اتوماتیک ام جی

تعویض روغن گیربکس اتوماتیک ام جی، اقدامی پیشگیرانه در جهت حفظ سلامت و کارایی گیربکس است. روغن با قرار گرفتن داخل گیربکس باعث روان کردن اجزای آن و کاهش سایش و فرسایش آنها می‌شود. تاریخ انقضای روغن بستگی به شرایط استفاده از خودرو دارد اما معمولا هر 3 تا 5 سال یکبار نیازمند تعویض می‌شود. در صورت نیاز به تعویض روغن گیربکس، توصیه می‌شود که به تعمیرگاهی مجهز مراجعه کنید تا از مدل روغن مناسب برای گیربکس خودروی شما استفاده شود. می‌توانید این خدمات را از تعمیرگاه گیربکس برتر دریافت کنید.

هزینه و اجرت تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی

هزینه و اجرت تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی را نمی‌توان به طور دقیق مشخص کرد زیرا عواملی مثل موارد زیر در تعیین قیمت موثر هستند :

  • نوع قطعات مصرفی
  • نو یا استوک بودن قطعات
  • مدت زمان تعمیر گیربکس
  • جزئی یا گسترده بودن آسیب گیربکس
  • و...

در حالت کلی، تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی در مقایسه با گیربکس‌های دستی، هزینه بیشتری دارد زیرا پیچیدگی‌های این نوع گیربکس بیشتر است و اجزای زیادتری دارد. شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت تعمیرات با کارشناسان تعمیرگاه گیربکس برتر تماس بگیرید.

هزینه تعمیر گیربکس ام جی

جمع‌بندی

تعمیر گیربکس اتوماتیک ام جی را فقط تعمیرکاری که تخصص و دانش فنی بالا دارد می‌تواند انجام دهد و توصیه می‌شود به تعمیرگاهی مراجعه کنید که از تعمیرکاران متخصص تشکیل شده است. تعمیرگاه گیربکس برتر به عنوان یک مجموعه تخصصی، می‌تواند خدمات مورد انتظار شما را با گارانتی طولانی‌مدت ارائه دهد. این تعمیرگاه از تخصص و تجربه کافی در زمینه عیب‌یابی و تعمیرات انواع گیربکس اتوماتیک برخوردار است و تجهیزات به روز و پیشرفته‌ای دارد. خدمات مشاوره، عیب‌یابی و دیاگ رایگان را هم برای شما عزیزان در نظر گرفته است تا پس از دریافت مشاوره‌های رایگان، برای تعمیر گیربکس خودروی خود در تعمیرگاه اقدام کنید.